Zorg dat jouw Instagram zichtbaar is met deze 9 basistips:

Ik heb zoveel mooie foto’s maar toch blijven mijn volgers maar minimaal. Hoe vergroot ik mijn volgers en zichtbaarheid online? Herken jij dit probleem?

Volg onze 9 tips om een eerste stap te zetten naar meer volgers en zichtbaarheid.

Tip 1: Zet je account om naar een business account. Een business hoort een business account te hebben. Mocht jij dit bericht lezen en denken ‘ohjee ik heb een personal account voor mijn zaak’, dan is dat niet erg. Je kunt namelijk een persoonlijk account omzetten naar een business account.

Tip 2: Vul de omschrijving en contactgegevens goed in. Zorg ervoor dat jou bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer zijn ingevuld, zodat jouw gasten jou kunnen vinden of contacteren.

Tip 3: Zet een watermerk in je foto’s. Dit is geen ‘must’, maar het is toch leuk als jou foto gebruikt wordt op meerdere plekken, dat achterhaalt kan worden door een watermerk van wie de foto is.

Tip 4: Gebruik voldoende hashtags en maak je eigen hashtags. Op Instagram wordt veel gezocht op hashtags, het is daarom belangrijk dat je minimaal 15 tot 20 hashtags aan je post toevoeg. Nou hoor ik jou denken, moet ik dat dan iedere keer allemaal intypen? Nee, vaak wordt er een lijstje met favorieten hashtags opgeslagen op je telefoon, zodat je datzelfde lijstje continue kan kopiëren en plakken onder je posts.

Tip 5: Zorg voor Insta items in je zaak. Zorg ervoor dat gasten foto’s maken van jouw zaak en die delen op hun eigen Instagram, waarbij ze door middel van een hashtag verwijzen naar jouw zaak. Je kunt er ook voor kiezen om een eigen unieke hashtag aan te maken speciaal voor jou zaak, dit zorgt voor meer zichtbaarheid.

Tip 6: Tag mensen in je foto’s. Dit kan natuurlijk niet altijd, aangezien je gasten eerst toestemming moet vragen. Het zal je bereik online wel vergroten. Je zou kunnen beginnen met je eigen personeel te taggen.

Tip 7: Gebruik stories voor de verhalen achter de posts. Instagram stories is een enorme trend geworden, in eerste instantie voor privé, maar het wordt nu ook steeds vaker zakelijk ingezet. Hiermee kan je content die wat gezakt is door nieuwe posts opnieuw delen en onder de aandacht brengen.

Tip 8: Zorg dat je Instagram account goedgekeurd is voor winkelen op Instagram, zodat je shopping kunt gebruiken. Nog niet zo lang geleden heeft Instagram het mogelijk gemaakt om te shoppen, een mooie toevoeging aan dit social media kanaal.

Tip 9: Lees je statistieken regelmatig uit. Leer van je statistieken. Welke post wordt goed bekeken en welke wat minder. Welke post heeft een groot bereik en waarom? Was dit vanwege een persoon die je had getagd of had dit andere redenen. Kom achter trends vanuit je statistieken en leer hiervan voor je toekomstige posts.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie