Zorg dat jou Facebookpagina zichtbaar is met deze 9 basistips:

Had jij ook verwacht dat jouw Facebook account met al de moeite die jij neemt om berichtjes te plaatsen jou meer zou opleveren? Dan is dit artikel een ‘must-read’ voor jou!

Laten we bij het begin beginnen. Staat de basis goed? Lees onze 9 basistips hieronder:

Tip 1: Kies een goede profielfoto. Vaak wordt hier het logo van de zaak gebruikt. Maar dit kan ook een foto zijn van de voorkant van het restaurant. Zorg ervoor dat je iets gebruikt wat herkenbaar is voor jou gasten.

Tip 2: Maak een mooie omslag foto die sfeer meegeeft. Je zou hierbij kunnen kiezen voor een foto van het team in hun werkoutfit. Maar je zou ook kunnen denken aan een foto die in jouw horeca zaak is genomen, waarbij je de sfeer van het interieur meekrijgt.

Tip 3: Vul alle informatie in en vertel je verhaal. Zorg dat alle basis informatie, zoals je naam, adres en telefoonnummer ingevuld zijn. Daarnaast kan je een kleine omschrijving neerzetten, zet hier neer wat jouw horeca zaak te bieden heeft. Ben je een Italiaans restaurant of een bedrijfscatering? En wat maakt jouw uniek? Zorg ervoor dat iemand na het lezen van jouw verhaal meer wil weten.

Tip 4: Upload je menukaart op Facebook. Maak het makkelijk voor je (nieuwe) gasten door de menukaart aan Facebook te koppelen. Gasten kunnen nu door een klik op de knop meteen zien wat jij te bieden hebt en of dit is wat zij zoeken. Hoe laagdrempeliger jij het maakt voor je gasten, hoe meer reserveringen je zult ontvangen via Facebook.

Tip 5: Regel de Messenger functie goed in. Op Facebook zit een Messenger waarbij je automatisch vraag en antwoord kan inrichten. Facebook waardeert accounts meer die binnen één uur reageren en geven die accounts meer zichtbaarheid. Deze functie is een goede oplossing als je zelf niet in staat bent om binnen een uur te reageren.

Tip 6: Zet een button op je website die direct leidt naar je Facebook pagina. Door een button op je website te zetten zorg je ervoor dat jouw gasten jou Facebook pagina liken en automatisch berichten die jij plaatst op hun telefoon kunnen zien, liken en delen. Dit vergoot jouw bereikbaarheid.

Tip 7: Installeer de Facebook pixel op je website. Dit is een code die bekijkt welke pagina’s de gast op jouw website bekijkt. Het klikt technisch, maar simpel gezegd. Je ziet bijvoorbeeld een seizoensactie op jouw website, nu kan Facebook (door middel van remarketing) ervoor zorgen dat ze diezelfde seizoensactie nog een keer voorbij zien komen op Facebook. Dit verhoogt de kans dat ze hierop zullen klikken.

Tip 8: Lees regelmatig je statistieken uit. Via Facebook kan je statistieken uitlezen. Zo kom je erachter welke posts wel goed worden bekeken en welke niet. Hiermee kan je nog meer inspelen op de behoefte van jouw gasten. Worden foto’s van gerechten goed bekeken, dan is dit iets wat je vaker kunt gaan inzetten.

Tip 9: Pas de tijdstippen van je berichten aan op je statistieken. Als je weet wanneer jij de meeste bezoekers op jouw Facebookpagina hebt, kan je ervoor zorgen dat je juist op die tijdstippen een post plaatst. Hierdoor zorg je ervoor dat de meeste gasten de post ook zien.

Zodra deze basis tips in orde zijn op jouw Facebook pagina zal jij meer zichtbaarheid creëren online.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie