Wat ga jij met jouw prijzen doen ten opzichte van voor de corona crisis?

Heb jij al nagedacht wat je met jouw prijzen wil gaan doen? Aan de ene kant wil je natuurlijk dat je gasten weer terugkomen bij jouw zaak en ben je misschien bang dat ze gewend zijn geraakt aan het thuisblijven en thuis eten. Hierdoor wil je jouw prijzen zo aantrekkelijk mogelijk houden. Maar aan de andere kant heb je ook nog wat verlies in te halen waardoor je misschien neigt om de prijzen lichtelijk te verhogen.

Wij hebben tussen 5 en 11 mei (week 19/20) 2020 124 professionals in Nederland vragen gesteld over de verwachte maatregelen en aanpassingen na de heropening van de horeca. Met betrekking tot de prijzen stelde wij ons panel de volgende vraag: “Wat denkt u met uw prijzen te doen ten opzichte van voor de corona crisis?”

Gemiddeld behoudt 68% van ons panel gelijke prijzen. In fastservice (cafetaria’s en lunchrooms) is dit met 76% hoger dan binnen de restauratieve sector 61%. Een aanzienlijk deel van 23% denkt na over lichte verhoging van de prijzen met 2% tot 10%. Gemiddeld denkt 7% na over een verhoging van de prijzen met meer dan 10%. In het restauratieve segment ligt dat hoger (11%) dan in de QSR (2%). Er is nauwelijks sprake van het verlagen van prijzen.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie