Vijf basis ingrediënten voor een goede horeca gerelateerde website

Heb jij een website van jouw horecazaak? Dan is dit artikel geschreven voor jou. Check of jij voldoet aan alle basis ingrediënten om jouw gasten te voorzien van alle facetten.

Ingrediënt 1: Zorg voor beeldmateriaal

Beeldmateriaal wordt steeds belangrijker. Een beeld roept namelijk een gevoel op. Het kan zijn dat je honger krijgt, of heel gelukkig wordt, trek krijgt, of juist zin krijgt om met je man of vrouw uit eten te gaan. Dit zijn allemaal gevoelens die wij als horeca eigenaar maar al te lief willen oproepen.

Maar hoe doe ik dit? Zorg dat er op je website mooie foto’s staan van gerechten die jullie maken. Het liefst ook gerechten die op de menukaart staan. Het zou namelijk jammer zijn als je iemand zijn aandacht triggert met een heerlijk gerecht en hem vervolgens moet vertellen dat dit momenteel niet meer op de menukaart aanwezig is. Zorg dat je website altijd actueel is.

Onder beeldmateriaal verstaan wij ook het maken van video’s. Laat je gasten zien hoe jouw horecazaak eruit ziet, neem een kijkje in de keuken wanneer jouw chef druk bezig is om een gerecht klaar te maken of laat jouw personeel vertellen wat jouw zaak zo bijzonder maakt.

Wij willen ook graag helpen met goed beeld materiaal voor jouw zaak. Maak nu kans op 1 van de 3 gratis bedrijfsfilms voor jouw zaak. Schrijf je direct in en lees hier de actie voorwaarden.

Ingrediënt 2: Online menukaart

Staat jouw menukaart online? Heb jij daar ook de seizoen gerechten bij staan? Dit zijn toch vaak de gerechten waar je gasten naar opzoek zullen gaan op je website. Heb je hier naast beeldmateriaal ook een leuke omschrijving bij gedaan waarom je hebt gekozen voor deze seizoen producten? Mocht je gekozen hebben voor streekproducten, vergeet dan zeker niet het mooie verhaal hierbij te vertellen. Mensen worden aangetrokken door mooie verhalen bij producten.

Ingrediënt 3: Maak een link naar jouw social media

Zorg er ten aller tijde voor dat jouw website in verbinding staat met jouw social media platformen. Zorg ook dat wat er op jouw website staat ook gedeeld wordt op social media. Gemiddeld moet een gast jouw drie tot vijf keer voorbij zien komen voordat hij de beslissing maakt om een reservering te plaatsen. Je vergroot je kansen als je naast de website ook social media posts doet.

Wat belangrijk is om te onthouden is dat niet iedere social media hetzelfde is. Op Instagram waardeert men meer het gebruik van beeldmateriaal (foto’s en video) en weinig tekst. LinkedIn wordt over het algemeen ingezet als meest corporate platform. Facebook vraagt om een combinatie tekst en beeldmateriaal. Pinterest is alleen beeldmateriaal.

Houd jouw gasten op de hoogte van alle laatste trends en ontwikkelingen via social media. Zorg dat je interactief blijft, dit betekent minimaal 2 post per week.

Ingrediënt 4: Online reserveringen maken

Als je de menukaart hebt bekeken en spontaan trek hebt gekregen van alle overheerlijke gerechten, dan wil je nog maar één ding doen. Een reservering maken. Je wil het je gast zo makkelijk mogelijk maken, daarom is een online reserveringssysteem erg handig. Mocht je geen online reserveringssysteem hebben, zorg er dan voor dat je een e-mail of telefoonnummer duidelijk in zicht hebt, zodat de gast niet hoeft te gaan zoeken, je wil tenslotte dat hij meteen actie onderneemt.

Het is heel belangrijk dat je ook intern regelt dat er iemand regelmatig de reserveringen update.

Ingrediënt 5: Zorg voor reviews

Reviews worden tegenwoordig door 9 van de 10 mensen bekeken voordat ze een beslissing nemen over een product of locatie. Het is daarom heel belangrijk dat jouw klantenservice optimaal is, je wil namelijk niet dat iemand negatieve berichten naar buiten brengt die ervoor kunnen zorgen dat een andere persoon niet naar jouw horecazaak komt.

Zorg dat je regelmatig ook zelf kijkt hoe de reviews op je website eruit zien. Zet hele goede reviews bovenaan zodat men die als eerste leest.

Delete niet de minder goede reviews, maar zorg ervoor dat je daar een reactie opgeeft en deze klant weer een tevreden klant maakt. Doordat men kan zien dat jij het netjes hebt opgelost, zullen ze zelfs meer sympathie voor jouw zaak krijgen.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie