Vergroot je bereik op social media door je te verdiepen in je gasten:

Welke doelgroep koopt bij jou? Trek jij jongeren aan met jou trendy gerechten of heb jij traditionele gerechten waar meer de 40+er op afkomt? Afhankelijk van jou doelgroep ga je kijken welke social media kanalen het beste aansluiten, je wilt tenslotte meer klanten aantrekken.

Het Newcom onderzoek 2020 laat zien dat verschillende leeftijdscategorieën geïnteresseerd zijn in verschillende social media kanalen. Wij vonden dit interessant en willen dit graag met jou delen zodat jij kunt bekijken welke social media kanalen aansluiten bij jouw gasten.

Wat ons is opgevallen is dat de jongeren tot 19 jaar, voornamelijk op Youtube, Instagram en Snapchat zitten. Voor hen is beeldmateriaal heel belangrijk. Dit kunnen mooie foto’s zijn, maar ook korte video’s.

De doelgroep 20 tot 39 jaar en 40-64 jaar, is voornamelijk actief op Facebook en Youtube. Ook voor hen is beeldmateriaal belangrijk. Een stukje tekst met daarbij een mooie foto. Deze generatie wil een stukje beleving terugvinden in de foto’s. Ook een bedrijfsvideo dat laat zien hoe jouw zaak eruit zit zal voor deze generatie interessant zijn. Ze willen sfeer proeven. Deze leeftijdscategorie zoekt ook op LinkedIn, dit zal waarschijnlijk meer voor zakelijke doeleinden (evenementen locaties) en vacatures zijn.

In de leeftijdscategorie 65-70 jaar en 80+ jaar zien we dat het totaal gebruik afneemt, maar nog steeds is Facebook het meest bezochte kanaal, gevolgd door YouTube.

Door je goed te verdiepen in je gasten en je zichtbaar te maken op de juiste social media kanalen vergroot je jouw bereik.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie