Te weinig personeel in de zomer?

Te weinig personeel in de zomer?

De tijden voor de horeca worden beter: Woensdag 28 april gingen de terrassen weer open en waarschijnlijk kunnen we eind mei ook weer genieten van het restaurant binnen.

Maar gaat de horeca dat allemaal bemensen? De zorgen nemen toe.

Sinds de gedwongen sluiting van de horeca heeft veel personeel elders onderdak gevonden. Ze zijn nu pakjesbezorger, werken in winkels of in de GGD-teststraat. Het is nu zaak voor de horeca om dat verloren personeel weer terug te winnen.

De zomervakantie is extra lastig, omdat nog zoveel onduidelijk is. Wat horeca-ondernemers wel weten: Met personeel dat we nog moeten vinden kunnen we zeker geen afspraken maken over de zomervakantie. We geven drie tips voor de komende zomer.

1. Begin vandaag met werven van personeel voor de zomervakantie.

Als je de zomerplanning nog niet helder hebt, begin daar dan vandaag nog mee. Start de werving op, want vooral augustus is altijd lastig. En nu helemaal.

2. Zet nog harder in op een scheiding van taken

Geoefende horecamedewerkers zouden zoveel mogelijk alle taken op zich moeten nemen waarvoor enige scholing of oefening nodig is. De eenvoudige taken kunnen nieuwe, jonge medewerkers doen. Bezuinig op drukke momenten niet op uren: met een snel afgeruimd tafeltje of snel geschonken drankjes verdien je een uur van een 16-jarige vrijwel direct terug.

3. Laat nieuwe medewerkers zichzelf online trainen

Zet een online trainingsplatform als ‘Snelle Skills’ in om medewerkers sneller te kunnen inzetten. Begin vroeg met de opleiding, voor de eerste werkdag. Het is fun voor de nieuwe medewerker en goedkoop voor de ondernemer.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie