Stageplaats bieden in crisistijd? Juist wel doen!

Stageplaats bieden in crisistijd? Juist wel doen!

Sommige studenten worden er moedeloos van: een stageplaats vinden is deze winter een heel lastige opgave. Ook horeca- en cateringbedrijven bieden nauwelijks stageplaatsen aan. Dat is op den duur slecht voor de branche. Terwijl het aanbieden van stageplaatsen ook kansen biedt.

Studenten van horecaopleidingen of de hotelschool hebben door de lockdown grote moeite om stageplaatsen te vinden. Inmiddels hebben honderden studenten zorgen over mogelijke uitloop van hun studie. Anderen doen vervangende stages buiten de branche, zoals bijvoorbeeld bij bedrijven als Unilever. Paul Griep van Hotelschool Den Haag zegt: “Het zou kunnen dat de komende lichting studenten minder praktijkervaring en affiniteit heeft dan gebruikelijk, als gevolg van de veranderde stages.” Je ziet ook dat jonge mensen hierdoor de branche verlaten. Voor de lange termijn is de huidige situatie heel ongunstig.

Volgens experts biedt werken met studenten veel voordelen, die goed passen in deze moeilijke tijd. Griep: “Studenten komen met veel innovatieve ideeën.” Ook de studenten zelf pleiten ervoor dat zij nu mogen meekijken en -helpen bij het crisismanagement. “Er is achter de schermen van alles te doen”, zegt het Interstedelijk Studenten Overleg daarover. En na de lockdown kunnen de studenten dan écht met hun vak bezig zijn.

Het voelt misschien een beetje vreemd, maar je zou juist nu stageplaatsen moeten aanbieden. Dat kun je doen door contact op te nemen met het ROC in je eigen regio.

Bronnen: Food Inspiration, AD

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie