Slimme Keuken: Nieuw platform van Sligro helpt ondernemers om meer marge te maken in de keuken.

‘Slimme keuken’ is een oplossing voor chefs en door chefs ontwikkelt. Sligro komt met dit nieuwe platform omdat de horeca, zeker nu, nog meer uitdaging heeft in het leveren van een constante kwaliteit onder hoge tijdsdruk. De marges moeten namelijk gehaald worden om alle verliezen een beetje te kunnen rechttrekken. Sommige horecagelegenheden kampen met een personeelstekort of gebrek aan kwalitatief personeel. Andere hebben juist wel kwalitatief goed personeel, maar die zorgen weer voor hogere kosten. Iedere marge die er is moet benut worden en hier een balans in vinden is lastig. De Sligro weet dit en komt daarom met het nieuwe concept: “Slimme Keuken”.

“Slimme Keuken” biedt in beide gevallen uitkomst”, zegt Hanna Polman, Customer Solutions Manager bij Sligro.

Hoe werkt het?

Recepten worden gecombineerd met menusuggesties door middel van een handig calculatiemodel. Hierdoor kan een chef meer marge in minder tijd realiseren. “Het voordeel zit op vier niveaus”, zegt Polman:

  1. Minimaal 40% tijdwinst in mise-en-place.
  2. Minimaal 65% brutomarge per gerecht door besparing op personeelskosten.
  3. Meer rendement door middel van een calculatiemodel
  4. Minder foodwaste door slim in te kopen en met minder verschillende producten te werken.

Wat maakt dit anders?

Het calculatiemodel helpt bij de kostenopbouw berekenen, van inkoop, adviesprijs tot brutomarge. Je kunt dit zowel op gerechtsniveau zien als op bedrijfsniveau.

Zie de website voor meer informatie: https://www.sligro.nl/slimmekeuken.htm.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie