Onderzoek naar de menukaart

Onderzoek naar de menukaart
De menukaart is een van de belangrijkste communicatie middelen naar je gasten in je restaurant. De consument vraagt om variatie, dus met enige regelmaat de menukaart aanpassen hoort erbij. We vroegen aan onze panelleden van Het Nederlands Kokspanel hoe vaak pas je het aan, waarom, waar let je op en met wie stel je de kaart op? We delen graag met iedereen deze inzichten.

Hoe vaak pas jij je menukaart aan?
De meeste foodprofessionals binnen horeca en catering passen elk seizoen hun menukaart aan. Meer dan 40% geeft aan per seizoen de menukaart aan te passen.

Wat is de belangrijkste reden om de kaart aan te passen?
Rekening houden met seizoensproducten wordt door bijna driekwart van de horeca en catering-respondenten benoemd als de belangrijkste reden om de menukaart aan te passen. Op de tweede plaats geven horeca respondenten aan omdat men zelf houdt van afwisseling en op de derde plaats omdat gasten ernaar vragen. Binnen catering is de wens van de gast op de tweede belangrijkste reden om de kaart aan te passen.

Hoe bepaal je de samenstelling van de nieuwe kaart ?
Bijna de helft stelt de menukaart met het keukenpersoneel samen. Een derde door inspiratie op internet te zoeken via een zoekmachine zoals Google. Binnen catering wordt hiernaast vaak de diëtist aangesloten.

Met welke trends hou je rekening ?
Welke inspiratie neemt men mee bij het samenstellen van de menukaart. De top 3 trends :
1. Lokaal
2. Vegetarisch
3. Wereldsmaken

Cadeau voor onze (toekomstig) panelleden - exclusieve tips.
De vraag naar vegetarische gerechten neemt toe vanuit de consument. Met de vegetarische restaurantweek waar al meer dan 100 restaurants aan deelnemen wordt er veel aandacht aangegeven. Zoek jij nog tips hoe je vegetarisch op jouw menukaart toepast? Word nu gratis lid van het Nederlands Kokspanel en ontvang exclusief 10 tips over hoe je vegetarisch op de kaart zet*.

*Ook beschikbaar voor al onze bestaande panelleden, stuur ons een berichtje dat je de tips wil ontvangen en dan sturen we je deze toe.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie