Mensen kopen met hun ogen, video marketing zorgt voor meer verkoop.

Wil jij meer klanten betrekken bij je zaak, dan is video marketing de uitkomst. Klanten kopen tenslotte met hun ogen. Uit onderzoek is gebleken dat als je een online promotie video plaatst, je jouw kans verhoogt met 80% om van bezoekers, nieuwe klanten te maken. (bron: Immovisual)

Video marketing is al heel veel gebruikt in verschillende sectoren. Denk bijvoorbeeld aan makelaars, die laten door middel van video marketing alvast online het huis zien voordat ze de persoon uitnodigen om het huis te komen bekijken. Makelaars die video’s gebruiken ontvangen 403% meer aanvragen dan makelaars die dit niet gebruiken. Hieruit blijkt dat video’s enorm triggeren. Hetzelfde kan jij doen met jouw zaak en/of gerechten.

In een video kan jij laten zien wie er in jouw zaak werkt, dit helpt je om meer interesse te krijgen van potentiële klanten. Het netwerk van jouw werknemers gaat deze video ook zien en hun netwerk op zijn beurt ook weer. Je kunt ook een video maken van jouw zaak, zodat men al ziet hoe de omgeving eruit ziet. Als dit hen aanspreekt triggert dit om een keer langs te komen. Daarnaast kan je jouw klanten vragen iets te vertellen over jouw zaak (testimonials). Tegenwoordig wordt er regelmatig gekeken naar wat anderen van jou zaak vinden voordat ze zelf de keuze maken. Staan daar veel positieve reacties bij, dan triggert dit nog meer om zelf ook eens te gaan kijken.

Tegenwoordig is de ‘customer experience’ oftewel klant ervaring, steeds belangrijker. Die begint al bij het maken van een keuze voor een restaurant, hotel of snackbar. Waarom kiest de klant voor jou en niet voor een ander? Iets moet hem triggeren. Hij wil vooraf al weten wat hij kan verwachten van de locatie, maar ook van de gerechten en de mensen erachter. Video marketing is hier een goede oplossing voor. Je kunt namelijk een ander gevoel overbrengen met een video dan met een stukje tekst. Met een video geef je een stukje beleving mee. En dat is de drijfveer voor meer omzet.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie