Klantcase Topking

Hoe ziet de ideale borrelkaart samenstelling eruit?


Om een antwoord op deze vraag te krijgen is er een kwantitatief online onderzoek gedaan onder +500 ondernemers in het fullservice segment. De respondenten werden via Het Nederlands Kokspanel geselecteerd en benaderd. In het onderzoek werd algemeen naar warme borrelsnacks gevraagd en later op het merk KaasTengels® ingezoomd. Het onderzoek heeft inzicht gegeven in hoe de ideale borrelkaart is samengesteld. Ook weet Topking nu wat ondernemers belangrijk vinden bij de keuze van hun borrelkaart.

Quote: “Met behulp van de resultaten willen we nog meer mensen kennis laten maken met KaasTengels®. Er is nog veel potentie. We weten nu ook via welke kanalen we de doelgroep het beste kunnen bereiken en welke boodschap het beste werkt.. We willen ondernemers adviseren hoe ze meer rendement uit hun borrelkaart kunnen halen en ze helpen met de presentatie van borrelplankjes”.

Het onderzoek is ook direct een 0 meting voor de bekendheid van het merk en merk-associaties. Zo kan Topking, indien gewenst, na de activatie een volgende meting doen en dit gaan volgen in de tijd. Zo kan ook gemeten worden hoe succesvol de activaties zijn.

Inzichten omzetten in actie
GROUP7 zorgt ervoor dat de resultaten van een onderzoek niet onderin de la belanden. Wij zetten inzicht om in een concreet actieplan.

Quote: “Uiteindelijk is het belangrijk dat je met de uitkomsten aan de slag kan gaan. Het is fijn dat GROUP7 ervaring heeft met het vertalen van de onderzoeksresultaten / inzichten naar een actieplan. Het verschil met andere onderzoeksbureaus is dat je op basis van het onderzoek een algemeen advies krijgt. Daar moet je  dan  zelf mee aan de slag. GROUP7 gaat net een stapje verder en geeft ook advies in hoe je het praktisch door vertaalt. Zo kun je op een snelle manier in korte tijd KPI’s behalen. Dit is van grote toegevoegde waarde.

Het is belangrijk om de onderzoeksresultaten te delen met je collega’s.  Zo creëer je draagvlak. Iedereen weet wat de inhoud van het onderzoek is en waarvoor het gebruikt kan worden. Organisaties zijn zo in staat  hun werk te verbeteren en beter op de klant in te spelen. Daarom heeft GROUP7 samen met Topking voor het marketing & salesteam een presentatie van de onderzoeksresultaten gegeven en aanvullend ook een aantal workshops.

Huong van Topking over de samenwerking: 
De samenwerking was heel prettig. Je kan binnen een korte tijd onderzoek doen met betrouwbare resultaten. GROUP7 gaat verder dan enkel het onderzoek uitvoeren. We hebben samen het plan van aanpak en de briefing opgesteld voorafgaand aan het onderzoek. Na afronding van het onderzoek hebben we samen nagedacht over de strategie. Vooral dat laatste vind ik belangrijk, want uiteindelijk wil je met de uitkomsten aan de slag gaan.

 

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie