Is je terras al klaar voor het voorjaar?

Langzaam maar zeker komt het einde van de coronacrisis dichterbij. KHN verwacht dat over een maand de horeca weer open kan. Het is dan begin maart. We hebben nog vier weken om goed na te gaan denken over het terras. Want dat wordt, volgens vele experts, de belangrijkste omzetbrenger.

Je zult gaan zien dat veel bezoekers dit voorjaar het liefst buiten willen blijven. Dat is natuurlijk al langer een trend, maar nu speelt de voorzichtigheid met corona natuurlijk een belangrijke rol. Windschermen en heaters zullen onmisbaar zijn op een succesvol terras, verwachten terrasspecialisten. Pas op dat je niet te laat bent met je bestellingen op dit vlak, want dit soort artikelen zijn snel uitverkocht.

Personeel is een andere kopzorg die veel horeca-ondernemers hebben. Een deel van het personeel is inmiddels ergens anders aan de slag gegaan. En dat personeel komt straks niet allemaal meer terug. Lang niet alle ondernemers hebben een goed zicht op de beschikbaarheid van hun flexibele personeel. Een medewerker op een nul-urencontract hoeft zich ook niet beschikbaar te houden voor werk.

Neem daarom deze week nog contact op met iedere medewerker in je flexibele schil: proactief handelen helpt je om straks goed te beginnen.

Dit seizoen zullen de terrassen nog steeds heel ruim moeten worden opgezet. Je hebt dus opnieuw extra ruimte nodig om hetzelfde aantal stoelen neer te zetten. Veel gemeentes zijn nu bezig met de heropeningsplannen. Mag je terras dit seizoen wat groter zijn dan normaal?

Ons advies: Neem contact op met de gemeente en maak samen plannen. Veel gemeentes denken mee. Ze begrijpen heel goed: rendabele horeca is in het belang van de hele gemeenschap.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie