Hoe maximaliseer ik mijn omzet nu ik minder tafels mag bedienen?

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw omzet kunt maximaliseren nu je minder tafels mag bedienen. Hieronder hebben wij er een aantal benoemd:

1. Beperk je menukaart

Hierdoor heb je minder producten en dus ook minder derving van producten. Het zal er ook voor zorgen dat je minder personeel nodig hebt in de keuken om de gerechten te bereiden. Dit scheelt weer in de kosten.

2. Maak aantrekkelijke combi-deals

Zorg ervoor dat er laagdrempelige opties zijn die mensen kunnen bestellen bij een drankje. Iemand die alleen maar op jouw terras komt zitten om een drankje te bestellen moet getriggerd worden om daar ook een borrelplankje bij te bestellen. Dit kan je doen door middel van een geplastificeerd bordje op de tafels of dit actief door het bedienend personeel te laten doen.

3. Maak je terras groter

Zorg ervoor dat je jouw terras zo maximaal mogelijk benut. Kijk hoe je je tafeltjes het beste kunt neerzetten, zodat je toch de 1,5 meter hanteert en tevens het maximale aantal tafeltjes benut. Vraag bij de gemeente na wat er mogelijk is, gemeentes zijn in deze veel meer bereid om met je mee te denken.

4. Zorg voor overkapping en verwarming

Hierdoor zorg je ervoor dat gasten ook ’s avonds nog gebruik kunnen maken van het terras. Zelfs als de weersomstandigheden wat minder goed zijn of de temperatuur daalt dan kunnen hier tafeltjes gebruikt worden.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie