Hoe kan ik nóg beter met mijn gasten blijven communiceren?

De corona crisis heeft veel kapot gemaakt en voor sommige ondernemingen is de crisis nog niet voorbij. Maar er zijn ook positieve ontwikkelingen te zien, die voor de toekomst nog veel voor jou kunnen betekenen. Wij praten hier over de QR-codes die op de tafel staan in horecagelegenheden om de menukaart te bekijken.

Hoe werkt dit?

Je scant de QR-code met je mobiel en ziet nu de menukaart van het restaurant. Zonder een menukaart aangeraakt te hebben die andere gasten ook in hun handen hebben, kan de gast heel makkelijk met zijn eigen telefoon de menukaart bekijken.

Wat biedt een QR-code voor de toekomst?

Je kunt je gast vragen om zijn e-mailadres achter te laten, hiermee kun jij jouw database van gasten gaan samenstellen. Als je de e-mailadressen hebt ontvangen van gasten, dan kan je blijvend blijven communiceren met je gasten. Of vraag of ze je Facebookpagina liken, zo krijg je meer volgers en dus meer zichtbaarheid online. Je gaat steeds beter opvallen en wie opvalt krijgt meer klanten.

Welke informatie ga ik mijn gasten dan sturen?

Denk bijvoorbeeld aan het sturen van seizoensgerechten op jouw menukaart. Dit kan de gast verleiden om weer een bezoekje aan jouw horecagelegenheid te brengen. Of een zomerse terras deal. Of creëer schaarste door bijvoorbeeld te mailen of te posten “Wie vult het laatste tafeltje op? De eerste die reageert krijgt een gratis drankje.”

Wat levert dit mij op?

Loyale gasten! Als jij jouw gasten op de hoogte houdt van wat er speelt binnen jouw zaak, dan zijn zij meer betrokken. Als ze dan uit willen gaan, zal jouw horecagelegenheid het eerste in zijn hoofd opkomen, omdat hij bijvoorbeeld al uitkijkt naar een heerlijk gerecht wat via een e-mail binnenkwam.

Jouw gasten zijn de belangrijkste bron van bestaan voor jou horecagelegenheid. Zonder gasten, geen zaak. Zorg ervoor dat je die gasten op hun wenken bedient, trigger ze met lekkere gerechten, leuke acties en zorg dat ze loyaal worden aan jou zaak. Dit zal uiteindelijk resulteren in meer bestedingen en dat willen we toch allemaal!

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie