Hoe creëer je meerwaarde voor je gasten door samen te werken met leveranciers

De laatste jaren staat alles in het teken van beleving in de horeca. Gek, gekker, gekst. Toch lijkt hier door corona een kantelpunt in te komen. Gasten willen optimaal genieten maar zonder al die poespas. Om toch bijzonder uit de hoek te komen naar je gasten en ze toch een beleving te bieden kan je ook een andere aanpak kiezen namelijk actief en zichtbaar samenwerken met je leveranciers. Veel leveranciers waar je mee werkt zullen voornamelijk alleen aan de horeca leveren maar sommige, kleinere leveranciers, zullen ook aan consumenten leveren.

Waar de komende tijd groei in zal zitten zijn evenementen in het restaurant met een thema waar een leverancier aan verbonden is. Dit is vaak een eenmalig evenement en de plekken zijn beperkt, zeker nu door Corona en gasten betalen hier vaak een all-in bedrag voor.

Denk eens aan een wijnmakerslunch waarbij je samen met je wijnleverancier een mooi wijnhuis uitkiest en hierom een heerlijk lunch bereid waarbij de wijnen van dit wijnhuis geserveerd worden. Daarnaast kan je hier ook een actie aanhangen dat de gasten de wijnen voor een bijzondere prijs kunnen inkopen of bestellen.

Dit concept kan je op allerlei producten loslaten. Het mooie van dit samenspel is dat je een mooie activiteit hebt voor je gasten, je samenwerking met je leverancier intensiever zal worden en dat jullie beide nieuwe doelgroepen aanboort doordat jullie samen optrekken in de communicatie rondom het event. Gast blij, leverancier blij, jij blij dus een flinke Win-Win!

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie