Hoe belangrijk is een call to action in je marketing

Ken je dat, je wil je bedrijf een boost geven, iedereen moet weten wie jij bent en dat ze naar jou toe moeten komen. Je denkt aan een flyer, een online post of een kort filmpje. Je wil je gast iets vertellen over jouw bedrijf en je gaat dus informatie zenden. Het is belangrijk om (potentiële) gasten goed te informeren over wat ze kunnen verwachten en wat jij ze kan bieden. Maar als jij alleen maar gaat zenden nemen je (potentiële) gasten de informatie wel op maar doen ze er niets mee.

Belangrijk is dus om tijdens het informatie zenden ook een call to action in je bericht te verwerken. Dat kan je doen aan het einde van het bericht “reserveer nu” maar je kan dit ook tijdens het bericht doen en dan nogmaals aan het einde. Platte calls to action zoals reserveer nu of boek nu werken goed maar dan moet je potentiële gast tot het einde het filmpje of het bericht lezen. Een truc om potentiële gasten langer te laten kijken naar het bericht of het filmpje is door tussentijds al een kleine call to action te verwerken. Bijvoorbeeld “deze week krijgt u het aperitief door ons aangeboden” en dan aan het einde van het bericht kan je dan nog toevoegen “reserveer nu”.

Ook als je drukwerk produceert denk dan aan de call to action die meerwaarde geeft. Je kan bijvoorbeeld een hele mooie flyer maken met foto’s, de contactgegevens etc. en die meegeven aan je gasten. Maar denk eens een stapje verder; wat gebeurt er met zo’n flyer? Bewaren mensen hem? Vaak niet wat het draagt niks voor ze bij, ze weten waar je zit, je contactgegevens kan je online vinden dus wat moeten ze ermee?

Door waarde en een call to action aan de flyer te hechten krijgt hij ook meerwaarde voor je gast. Bijvoorbeeld als u deze flyer inlevert krijgt u een extra gang of een glaasje champagne. Vaak is het dan ook handig om een geldigheid eraan te hangen. Op deze manier komen mensen nog een keer terug bij je want ze krijgen iets extra’s.

Een goede bedrijfsfilm is erg belangrijk voor je visuele communicatie, je gasten krijgen hierdoor een beter en vooral persoonlijker beeld van jouw bedrijf. In deze tijd zoeken mensen naar een persoonlijke connectie met de plekken die zij kiezen om naar toe te gaan.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie