Hoe behoud een zelfbedieningsgroothandel de veiligheid van eigen personeel en klanten?

De deuren blijven voor als nog open bij zelfbedieningsgroothandels. Veel chefs en ondernemers proberen toch enigszins omzet te maken door afhaalmaaltijden te bereiden of bezorgservices aan te bieden. Hier moet inkopen voor gedaan worden. Niet de grote hoeveelheden zoals je gewend bent, maar wellicht wat kleinere hoeveelheden die je zelf gaat halen bij de groothandel. Hoe veilig ben je als je naar een groothandel gaat en welke maatregelen nemen de groothandelaren in de tijden van Corona?

Lees hieronder welke maatregelen de groothandel neemt:

1.Liever pinnen

Groothandelaren geven aan dat ze liever hebben dat de klant betaald met pin in plaats van contant geld. De reden hiervoor is dat als contant betaald wordt, je vaak fysiek contact hebt met de kassamedewerker. Omdat de veiligheid van werknemers voorop staat wordt er gevraagd om zoveel mogelijk te pinnen. De groothandels volgen hiermee ook de richtlijnen van het RIVM om handen te schudden en lichamelijk contact zoveel mogelijk te vermijden.

Mocht je toch contant willen betalen, dan zal je het geld op een balie moeten neerleggen en zal de kassamedewerker het daarvan af pakken.

2.Ieder uur handen wassen, geen fysiek contact

Een aantal maatregelen die gelden voor het personeel zijn het wassen van je handen ieder uur, geen fysiek contact en blijf op gepaste afstand. Je werkt in de voedselketen, een cruciale sector voor iedereen. Het is belangrijk dat je hier zo hygiënisch mogelijk mee om gaat. Dit moet je altijd doen, maar in de tijd van Corona een beetje meer.

3.Ruimere gangpaden

Het RIVM heeft gevraagd of iedereen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar wil houden om zo het Corona virus zo min mogelijk te verspreiden. Zelfbedieningsgroothandels hebben hier ook rekening mee gehouden en besloten ruimere gangpaden te maken zodat dit ook mogelijk is. Hierdoor hoeft er geen fysiek contact te zijn bij het passeren en kan de 1,5 meter gehanteerd worden.

4.Neem je eigen verantwoordelijkheid

Heb je last van een verkoudheid, stuur dan iemand anders naar een openbare locatie als de groothandel om zo het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Groothandels verwachten dat hun klanten hun eigen verantwoordelijkheid nemen.

5.Voorlichting geven

Door middel van posters en banners bij binnenkomst van de groothandel probeert de groothandel zijn klanten te informeren hoe belangrijk goede hygiëne is en wat klanten moeten doen om zichzelf te beschermen en anderen.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie