Groothandels maken zich nog geen zorgen over de voorraad

Wij vroegen Mark Pieters, Head of Horeca bij Makro hoe het staat met de voorraden.

De chef heeft veel te verduren deze tijd. Allereerst moet je de deuren sluiten voor 3 weken om de verspreiding van het virus tegen te gaan, nu probeer je misschien met alternatieve afhaal- en bezorgmaaltijden je hoofd boven water te houden, om vervolgens te maken te krijgen met een bevolking die gaat hamsteren. Ook bij de cash & carry's, zoals Makro in Nederland. Dit roept natuurlijk de vraag, kan ik mijn producten nog wel krijgen, indien ik ze nodig heb?

Wij vroegen Mark Pieters, Head of Horeca bij Makro of het hamsteren invloed heeft op de voorraad. Mark antwoordde: “Klanten zijn inderdaad aan het hamsteren, maar op dit moment is onze voorraad positie nog voldoende. We zien wel een druk op de beschikbaarheid in de lang houdbare groepen”.

Mark vervolgd: “Chefs wordt geadviseerd vooral rustig te blijven. De overheid heeft maatregelen aangekondigd die in ieder geval iets van rust geeft, ook op het financiële vlak”.

Er zijn genoeg dingen om je zorgen over te maken, maar voorraad, ook als je straks weer open gaat is er dus genoeg. Blijf naar oplossingen zoeken, dat proberen wij met je mee te doen. Gelukkig kan onze overheid veel doen op financieel vlak, op andere vlakken volg vooral #helpdehoreca, waar veel initiatieven om de sector te helpen gebundeld zijn.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie