De horeca heropent: De gast is veranderd!

De horeca heropent: De gast is veranderd. Vanaf 28 april zijn de buitenterrassen van eet- en drinkgelegenheden weer open.

Dit is een stap richting een algehele opening. Bereid je goed voor op de opening. Dat is ook wel nodig, want het lijkt wel zeker dat het gedrag van je gasten veranderd is. En dan bedoelen we niet het gedrag voor hun persoonlijke veiligheid en hygiëne. Wij verwachten dat je gasten straks op een andere manier gebruik zullen maken van horeca.

Voorbeelden? Door thuiswerken wordt de dagindeling anders. Je kunt ’s morgens even gaan wandelen voor het werk en ergens een goeie bak koffie gaan halen. Wie een dag thuis heeft gewerkt snakt naar een sociale ontmoeting aan het einde van de middag. Afhaalhoreca voor de picnic in het park wordt een blijvertje. Nieuwe momenten, waarop je kunt inspelen.

Zijn dit goede voorbeelden voor jouw zaak? Wij hebben geen idee. Het hangt van veel dingen af en nog het meest van je locatie. Want die laat zich wat minder goed aanpassen.

Dit is hét moment om eens goed met je klanten te praten. Hou een enquête of zet een paar polls online. En nog belangrijker: praat met klanten, bel ze bijvoorbeeld op. Jouw gasten kunnen zich wel een vrij goed beeld vormen van de periode na lockdown. Dus: Ga erop uit, samen met een paar van je mensen. Stel vragen en trek later samen conclusies. Gebruik dit om klaar te zijn voor een succesvolle toekomst. Wacht niet meer, doen!

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie