De do’s & don’ts voor Social Media:

Weet jij waar je moet beginnen met betrekking tot social media? Heb jij wel eens echt over je social media aanpak nagedacht, of post jij gewoon een keertje wanneer het uitkomt? Hou jij bij hoe goed je posts bekeken worden en of jouw social media account wel volledig is ingevuld? Wij geven je een paar simpele basis tips over de do’s en don’ts. Waar moet je beginnen om jouw social media-account up to date te krijgen en je zichtbaarheid te vergroten.

Begin bij het begin en stel jezelf de volgend vragen:

  • Wat wil je bereiken met social media?
  • Hoe vaak ga je het gebruiken?
  • Wie gaat het doen binnen het bedrijf?
  • Bekijk eerst goed je website, past deze stijl nog? Zo ja, voer deze dan door in je social media.
  • Maak gebruik van inhakers (actualiteiten) en stopkracht (video).

Gebruik Social Media niet alleen maar om een vacature te plaatsen. Gebruik het om gerechten te tonen, je menukaart en nieuwe seizoen maaltijden te laten zien en contactgegevens neer te zetten om een reservering te plaatsen. Denk na over post die je wilt plaatsen, maar maak het niet te zwaar voor jezelf. Mensen vinden het leuk om spontane berichten te lezen.

Je moet ook kijken welk social media kanaal het beste bij jou aansluit. Kies de kanalen waar jouw doelgroep zit. Gebruik alle mogelijkheden die een kanaal te bieden heeft zoals bijvoorbeeld shopping, chats of evenementen. Gebruik Instagram alleen met goede foto’s. Alles wat je op Instagram plaatst kun je eenvoudig automatisch overplaatsen naar Facebook.

Wat je beter niet kan doen is het plaatsen van berichten die niet bij het kanaal horen. Ga geen lange artikelen zetten op Instagram bijvoorbeeld. Instagram is ingericht voor mooie foto’s en beeldmateriaal met daarbij minimale tekst. Post ook geen slechte of onduidelijke foto’s. Dit doet af aan de kwaliteit van jouw pagina. Bedenk ook hoeveel tijd jij hebt om aan social media te besteden. Het is beter om je zichtbaarheid met één kanaal te verbeteren en voldoende daarop te posten, dan op meerdere kanalen te zitten en daar maar half werk doen.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie