Bieden jouw collega’s afhaal of bezorging aan, het verschil tijdens en na 1e lock-down.

Een van de vragen die wij gesteld hebben is of de catering, fastservice en horeca afhaal of bezorging aanbieden. Uit ons onderzoek is gebleken dat de meeste afhaal en bezorging wordt aangeboden binnen de fastservice. Dit is natuurlijk niet verassend, tijdens de eerste lock down is de groei van afhaal en bezorging (oranje-geel) het grootst in horeca met 38%.

1.afhaal-of-bezorg-e1603275124403.png

Heb jij nog geen afhaal of bezorging mogelijkheid bij jouw zaak? De meerderheid van jouw collega’s die al wel. Wij geven je graag 4 tips waarom wij denken dat afhaal en bezorging een positief effect kan hebben op jouw zaak:

  1. De vraag naar afhaal en bezorging blijft stijgen. Mensen hebben een drukke levensstijl en deze service biedt hen mogelijkheden om bepaalde handelingen uit handen te nemen.
  2. Je vergroot je markt. Door de corona wil niet iedereen meer uit huis eten, maar ook gezinnen met kleine kinderen zitten aan tijden vast waarop ze eten, afhaal en bezorging zorgt ervoor dat ze ook thuis iets van jouw menukaart kunnen bestellen.
  3. Er zijn veel organisaties die het makkelijker voor je maken. Natuurlijk zijn er de bekende platformen waar je je op kan aansluiten als Thuisbezorgd of Ubereats, maar wellicht wil je zelf op je website de mogelijkheid voor afhaal of bezorging aanbieden. Standaard oplossingen zoals die van Appsmen en Foodticket kunnen je daar bij helpen.
  4. Genereer omzet. Door de corona maatregelen is de wereld onvoorspelbaar geworden. Zo heb je een vol terras en zo moet je weer dicht. Hoewel er altijd afwegingen zijn waarom het voor jou al dan niet mogelijk is, overweeg en bekijk het serieus. Het kan zowel bij gedwongen sluiting als beperkende maatregelen toch (extra) omzet generen.

Weet je niet hoe je moet starten of zoek je hulp of een sparringspartner? Het Nederlands Kokspanel staat klaar voor je, dus neem gerust contact op. Jouw leveranciers en je groothandel staan ook klaar om je hiermee te helpen.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie