Bereid je voor op de heropening horeca: De gast is veranderd!

Bereid je voor op heropening horeca: De gast is veranderd!

De horeca is nog minimaal tot 20 april gesloten. En gezien de ontwikkelingen is het vrijwel zeker dat er opnieuw een verlening aan komt. Toch durven steeds meer mensen erop te hopen dat binnenkort dan toch die zo gewenste versoepelingen eraan komen, ergens in de maand mei.

Je hebt dus nog een maand de tijd om je goed voor te bereiden. En dat is ook wel nodig, want het lijkt wel zeker dat het gedrag van je gasten veranderd is. En dan bedoelen we niet het gedrag voor hun persoonlijke veiligheid en hygiëne. Wij verwachten dat je gasten straks op een andere manier gebruik zullen maken van horeca.

Voorbeelden? Door thuiswerken wordt de dagindeling anders. Je kunt ’s morgens even gaan wandelen voor het werk en ergens een goeie bak koffie gaan halen. Wie een dag thuis heeft gewerkt snakt naar een sociale ontmoeting aan het einde van de middag. Afhaalhoreca voor de picnic in het park wordt een blijvertje. Nieuwe momenten, waarop je kunt inspelen.

Zijn dit goede voorbeelden voor jouw zaak? Wij hebben geen idee. Het hangt van veel dingen af en nog het meest van je locatie. Want die laat zich wat minder goed aanpassen.

Dit is hét moment om eens goed met je klanten te praten. Hou een enquete of zet een paar polls online. En nog belangrijker: praat met klanten, bel ze bijvoorbeeld op. Jouw gasten kunnen zich wel een vrij goed beeld vormen van de periode na lockdown. Dus: Ga erop uit, samen met een paar van je mensen. Stel vragen en trek later samen conclusies. Gebruik die om goed voorbereid uit de horecasluiting te komen. Wacht niet meer, doen!

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie