5 Tips hoe je je personeel kunt behouden in tijden van Corona.

Het behouden van personeel is erg lastig nu de deuren van horeca gelegenheden moeten sluiten om de verspreiding van corona tegen te gaan. Maar hoe kan je er toch voor zorgen dat je je personeel loyaal houdt aan jouw zaak? Immers als je straks weer opent gaat heb je ze hard nodig.

Tip 1: Blijf met je personeel communiceren

Net als dat het voor jou onzekere tijden zijn, is dat voor je personeel ook zo. Waar je voorheen iedere dag druk was in de zaak, zitten je mensen nu thuis niks te doen. Een telefoontje van je baas met daarin de vraag hoe het met je gaat, doet dan al wonderen. Behoud positiviteit en blijf, waar mogelijk, ook communiceren over wat er allemaal nog wél goed gaat in jouw zaak. Als je het nog niet gedaan hebt, maak zeker een whatsapp-groep aan. Ook zijn er leuke initiatieven om als personeels “uitje” te doen, denk aan www.deanderequiz.nl

Tip 2: Houd personeel actief betrokken

Belangrijk is dat je personeel zich betrokken blijft voelen bij jouw bedrijf. Misschien ben je begonnen met afhaalmaaltijden of bezorg services. Betrek je personeel hier zoveel mogelijk bij, rouleer met shiften zodat ieder zijn steentje bij kan dragen. Je kunt nu ook de tijd nemen om jouw zaak te gaan renoveren. Dat ene muurtje wat al zolang geschilderd moet worden, daar is nu alle tijd voor. Ook kan je alvast gaan nadenken over een nieuwe menukaart. Zorg dat je actief bezig blijft met je bedrijf. De deuren zijn nu gesloten, maar de deuren gaan ook weer open in de toekomst. Zorg ervoor dat jij en je personeel hierop voorbereid zijn. Bedrijven als Gastronomix helpen je hierbij, bekijk bijvoorbeeld hun laatste nieuwsbrief.

Tip 3: Blijf je personeel een salaris betalen

Veel personeel is naast het vinden van werk wat ze leuk vinden ook financieel gedreven. Zolang zij betaald krijgen blijven ze loyaal aan jou bedrijf. Ben jij bang dat je je personeel niet meer kan betalen omdat er geen omzet meer gegenereerd wordt? Daar heeft de overheid een tijdelijke maatregel voor ingezet, namelijk de NOW. Deze maatregel zorgt ervoor dat jij je personeel kunt behouden, zelfs als er door de coronacrisis tijdelijk geen werk voor hen is. Je kunt een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, tot een maximaal van 90% van de loonsom. Hierdoor kan je werknemers met een vast of flexibel contract door blijven betalen.

Tip 4: Biedt je personeel training en online learnings aan

Waar je voorheen tijd te kort kwam, heb je nu tijd over. Die tijd kan nu goed benut worden om nieuwe horeca gerelateerde onderwerpen te leren, maar ook om wat onderwerpen te herhalen. Denk aan trainingen over gastvrijheid, je wijnkennis uitbreiden, up- and cross selling strategieën, hygiëne in de keuken, BHV of HACCP online trainingen. Ook het Rodekruis en SVH bieden thuiscurssesen. Benut je tijd goed en probeer samen sterker uit deze crisis te komen.

Tip 5: Betrek je personeel bij online initiatieven

Veel bedrijven proberen toch de aandacht te trekken door online goed in zicht te blijven. De ene chef neemt video’s op van zichzelf in zijn eigen keuken thuis en laat mensen zien hoe hij zijn gerechten maakt. De andere chef gaat een kook challenge aan online. We proberen op alle mogelijke manieren toch zichtbaar te blijven voor onze gasten. Je personeel kan hierbij helpen.

Het is belangrijk dat we elkaar blijven helpen in deze tijd. Verbinden is nu belangrijker dan ooit. Betrek je personeel bij alle activiteiten die plaatsvinden en houd personeel vooral héél erg betrokken. Laten we hopen dat we snel weer een dienblad mogen oppakken, een mooi bord mogen opmaken en gasten mogen verwelkomen.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie