2/3 van de horeca twijfelt aan rendabiliteit met de 1,5 meter richtlijnen.

Tussen 5 en 11 mei (week 19/20) 2020 hebben 124 professionals in Nederland deelgenomen aan een online vragenlijst van Het Nederlands Kokspanel. We hebben ons panel bevraagd naar de verwachte maatregelen en aanpassingen na de heropening van de horeca.

Graag willen wij deze antwoorden delen en verder toelichten.

Wij hebben ons panel gevraagd: “Na de heropening van de horeca, denkt u open te kunnen als er 1,5 meter richtlijnen zijn?”. 40% van de respondenten is er zeker van open te kunnen. Bijna 2/3 van de horeca twijfelt aan rendabiliteit met de 1,5 meter richtlijnen. Wat opvalt is dat de restaurants minder vertrouwen in dan fastservice (cafetaria’s en lunchrooms).

Dit is heel begrijpelijk, aangezien de 1,5 meter economie voor het restauratieve segment in de praktijk veel moeilijker uitvoerbaar is. De opzet in het restaurant moet worden aangepast, waardoor zij minder gasten kunnen ontvangen. Minder gasten betekent minder couverts. Minder couverts betekent minder omzet. Daarnaast betekent minder gasten ook dat je minder personeel nodig hebt.

Dus je moet nu de deuren openen met 50% (of minder) omzet, maar toch voor de volle 100% alle vaste lasten betalen. Na bijna 3 maanden dicht te zijn geweest brengt dat toch wat onzekerheid met zich mee.

Als horecaondernemer heb je nog steeds aanspraak op het steunpakket. Daarbij maakt het niet uit of je besluit de deuren open te doen of dicht te laten.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie