1/3 van horeca en catering koopt goedkopere producten vanwege de corona crisis.

Uit het onderzoek van Het Nederlands Kokspanel (september 2020) is gebleken dat ruim 1/3 goedkopere producten is gaan inkopen. Wij waren benieuwd welke producten dat dan zijn en vroegen dit ons Kokspanel. Hieronder vind je de antwoorden.

Van de 1/3 die goedkopere producten is gaan inkopen, zien we dit vooral in horeca, daar geeft zelfs 45% aan goedkopere producten te zijn gaan inkopen. Binnen catering en fastservice zegt een kwart van onze respondenten dat ze goedkoper zijn gaan inkopen.

HNK-artikel-55-e1603274804452.png

In alle segmenten zien we dat de productgroep groenten het meest genoemd is waar goedkoper is gaan inkopen. Gemiddeld is dit 22%, maar in horeca zelfs 29%. Binnen horeca zijn daarna alle belangrijke onderdelen van het bord van voorgerecht tot dessert aan de beurt: vlees (22%) vis (18%) en zuivel (17%). Opvallend is dat men binnen catering enkel naast groente vooral op zuivel (13%) goedkoper is gaan inkopen en bij fastservice koopt men de dranken non-alcoholisch (11%) nu goedkoper in.

Goedkoper inkopen is zeker een manier om je rendement te verhogen en kan ook heel goed als je niet op kwaliteit in boet. Gelukkig is dat niet het signaal wat we van onze panelleden krijgen, maar liefst 1/3 wil graag andere of nieuwe producten proberen als het kwaliteitsverbetering oplevert.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie