Meesterkok Gerrit Greveling is woensdag 11 december 2011 op zestig jarige leeftijd overleden. Dat laat het Bestuur van het Gastronomisch Gilde weten, de vereniging waar hij voorzitter van was. Gerrit Greveling was een toegewijde chef en een inspiratiebron voor vele vakgenoten. In 1986 was hij de jongste SVH Meesterkok van die tijd. Greveling had ruim […]

Het bericht Meesterkok Gerrit Greveling overleden verscheen eerst op Horeca Netwerk.

Hutten Catering heeft de eerste plek gekregen in de Management Team-lijst van beste cateraars. Vorig jaar won de Veghelse cateraar ook, alleen toen in de lijst van runners-up. Het feit dat de cateraar nu in de over-all ranking nummer 1 staat ziet Hutten als een bevestiging van de gedurfde aanpak en de betekenisvolle manier van […]

Het bericht Hutten beste cateraar in MT1000-ranking verscheen eerst op Horeca Netwerk.

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuken is. Vigor is het eerste eigen restaurant van […]

Het bericht Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught verscheen eerst op Horeca Netwerk.

De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2020’ verkiezing zijn bekend! Drieëndertig foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. In deze tweede editie hebben consumenten ruim 20.000 beoordelingen gegeven met een gemiddelde waardering van een 6,91. De verkiezing is een initiatief van Q&A in samenwerking met Horecava en werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. […]

Het bericht De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2020’! verscheen eerst op Horeca Netwerk.

Omzetverhoging grootste uitdaging voor horecaondernemers
‘Hoe krijg ik mijn zaak vandaag vol, halen we deze week wel onze minimale omzet?’ Misschien zijn dit voor jou als horecaondernemer of chef bekende vraagstukken. Daarin ben je niet de enige, want aantrekken van nieuwe klanten kost veel ondernemers en chefs hoofdbrekens. Dit blijkt uit onderzoek dat Het Nederlands Kokspanel in het voorjaar van 2019 deed 509 beslissers uit het horeca- en cateringsegment deden mee.
In gesprek: hoe zit het met de voedselverspilling in jouw keuken?
Het verminderen van voedselverspilling is binnen catering één van de grootste uitdagingen voor de chef-koks en cateringmanagers.
Vegan op je menu: een trend én uitdaging waaraan je niet meer ontkomt
Een horecaondernemer die geen vegan of vegetarisch aanbod heeft mist de boot. Dat is de conclusie van de paneldiscussie die Het Nederlands Kokspanel en ProVeg hielden tijdens Gastvrij Rotterdam in een notendop. Wélke diervrije gerechten je op de kaart zet en hóe je ze presenteert blijkt echter een uitdaging.
Naast personeelsgebrek vormt ook de veeleisende gast een uitdaging binnen horeca en catering
Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van Het Nederlands Kokspanel i.s.m. GROUP7 onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehouden.
Onderzoek: Catering ziet uitdaging in veeleisende gast
Heb jij ook opgemerkt dat cateringklanten steeds trendgevoeliger zijn? Of het nu gaat om een vegan aanbod, gemak of bijzondere thema’s: de wensen worden steeds groter. De gast wordt steeds veeleisender en vormt daarmee de nummer één uitdaging voor cateraars. Dit blijkt uit onderzoek naar uitdagingen en beperkingen binnen Horeca en Catering, door Group7 i.s.m. Het Nederlands Kokspanel
Een frisse producttest
Lebo Kaas heeft een nieuwe zuivelspread. Om inzichten te verkrijgen over de smaak en toepasbaarheid kwamen ze naar ons.
Programma Gastvrij Rotterdam
Gastvrij Rotterdam vindt plaats van 23 - 25 september in Rotterdam Ahoy en je kan ons ontmoeten op het Dat Smaakt Naar Meer Paviljoen op stand 5.437. 
Onderzoeksresultaten: een nieuw menu begint met online oriëntatie
Het Nederlands Kokspanel deed onderzoek naar de klantreis van foodprofessionals. 180 panelleden uit de segmenten Horeca, Cafetaria en Catering deden mee. Lees mee en ontdek hoe jij en je collega’s je laten informeren en inspireren.
Workshop hoe zet je social media op de menu kaart
Op maandag 27 mei hebben het Nederlands Kokspanel en het Gastronomisch Gilde een workshop georganiseerd over hoe je social media op de kaart kan zetten.
Samenwerking Gastronomisch Gilde
Het Gastronomisch Gilde, vereniging voor vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid en Het Nederlands Kokspanel, onderzoekspanel voor professionals uit de horeca en catering, zijn de samenwerking aangegaan. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om informatie met elkaar uit te wisselen over de actuele behoeften van koks, cateringmanagers en eigenaren op het gebied van (nieuwe) producten, merken en andere soorten food- en hospitality trends.
Onderzoek naar de menukaart
De menukaart is een van de belangrijkste communicatie middelen naar je gasten in je restaurant. De consument vraagt om variatie, dus met enige regelmaat de menukaart aanpassen hoort erbij. We vroegen aan onze panelleden van Het Nederlands Kokspanel hoe vaak pas je het aan, waarom, waar let je op en met wie stel je de kaart op? We delen graag met iedereen deze inzichten.
Resultaten onderzoek
Het Nederlands Kokspanel heeft onderzocht hoe foodprofessionals zich online oriënteren.  180 respondenten hebben deelgenomen aan het onderzoek. We delen graag de hoofdlijnen van de onderzoeksresultaten met jullie.
12
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie