image homepage over ons onderzoeken lopende onderzoeken beeldomateriaal pers inschrijven contact

onderzoeken

Het Nederlands Kokspanel biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende soorten onderzoek:

> Panels op locatie | Outhome

Panels worden door Het Nederlands Kokspanel op verschillende centraal gelegen locaties georganiseerd. Koks uit heel Nederland worden dan uitgenodigd om samen met collega’s uit het vak op een externe locatie (meestal bij u in de buurt) producten te testen, te bereiden en/of te proeven.De koks kunnen hun mening geven over de producten, wat zal bijdragen aan de verbetering van deze producten. Tijdens panels worden bijvoorbeeld verschillende soorten room getest door er een saus mee te bereiden of een smaakversterker welke wordt toegepast in een soep of een saus, etc. Vervolgens worden de ervaringen vaak in een groepsdiscussie met de verschillende collega’s uitgewisseld.

De panels worden op diverse tijdstippen per dag georganiseerd. Bij de keuze van de locatie houden we rekening met uw vestigingsplaats. Als er een panel georganiseerd wordt nemen we contact met u op om het tijdstip en de datum af te spreken.

> Producttesten | Inhome
Bij een inhome test kunt u de producten in uw eigen keuken testen. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat u de producten op een door u gekozen tijdstip kunt testen.De producten worden netjes bij u afgeleverd met een uitgebreide instructie. Door middel van een antwoordblad kunt u uw mening over het product geven. Op deze manier draagt u bij aan de verbetering van de kwaliteit van de producten.
> Internet onderzoek

Onderzoek via internet is een zéér gemakkelijke manier om deel te nemen aan een onderzoek, namelijk op een tijdstip dat het u schikt achter uw eigen computer.Onderwerpen die door Het Nederlands Kokspanel via internetonderzoek worden onderzocht zijn o.a.: merkbekendheid, nieuwe slagzinnen, verpakkingen, verbruik van producten, enz. Als u heeft deelgenomen aan een internetonderzoek maakt u automatisch kans op verschillende prijzen (kookboeken, cadeaucheques) die ter zijner tijd verloot zullen worden.

> Telefonisch onderzoek

Bij telefonisch onderzoek, wordt u telefonisch benaderd door één van onze enquêteurs die een vragenlijst met u doorloopt.Telefonisch onderzoek is een makkelijke manier om uw mening over de het betreffende onderwerp te laten horen. De enquêtes zijn namelijk van korte duur, ongeveer 5 tot 10 minuten. Door onze enquêteurs wordt u op een nette en professionele wijze benaderd. Stelt u telefonisch onderzoek niet op prijs dat wordt dit gerespecteerd.

Onder de deelnemers verloten we diverse beloningen, zoals kookboeken en cadeaucheques.

> Face to face

Bij face to face onderzoek vindt er een inhome diepte-interview plaats, waarbij u uitgebreid aan het woord wordt gelaten over een bepaald onderwerp of product.Zo kan het bijvoorbeeld zijn, dat een fabrikant een nieuwe soeplijn op de markt wil brengen maar graag wil weten wat nu écht belangrijk is aan dit product of dat een fabrikant een nieuwe snack door professionals wil laten beoordelen.

Vaak wordt bij een face to face onderzoek gevraagd of u ook het product wil bereiden, zodat de interviewer ook ziet wat uw werkwijze is. Ondertussen wordt u dan gevraagd naar de reden waarom u kiest voor deze werkwijze, want wat voor u heel logisch is kan voor de fabrikant totaal iets nieuws zijn.

Op deze manier leert de fabrikant indirect van haar klanten. En zo draagt u bij aan de verbetering van de kwaliteit van het product maar ook bijvoorbeeld de verpakking van de producten.

Resultaten

Aan de linkerkant ziet u de verschillende soorten onderzoeken staan waaraan u met Het Nederlands Kokspanel kan deelnemen. Wij zullen op regelmatige basis verschillende resultaten op deze pagina met u delen.

Natuurlijk voldoen wij ook aan de alle eisen rondom bescherming persoonsgegevens en werken we op basis van vertrouwelijkheid van alle data die wij verwerken. Meer informatie hierover vindt u in onze algemene voorwaarden.